@misc{_Wartość_2012, howpublished={online}, year={2012}, year={Mon, 20 Feb}, publisher={Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dr. med. Aleksandra Szczygła, Warszawa}, language={pol eng}, abstract={Baza danych „Tabele wartości odżywczej produktów spożywczych i potraw” (aut.: Kunachowicz H., Nadolna I., Przygoda B., Iwanow K., wyd. 3 rozszerzone i uaktualnione, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2005) online zawiera informacje o składzie 932. produktów spożywczych i potraw. Dostęp do bazy dla zalogowanych użytkowników. Pierwszy poziom dostępności - do danych o wartości energetycznej, zawartości białka, tłuszczu i węglowodanów przyswajalnych dla 692. produktów spożywczych - jest bezpłatny. Uzyskanie pełnych danych - płatne za pomocą sms-ów.}, title={Wartość odżywcza produktów spożywczych i potraw}, type={baza danych; strona internetowa}, keywords={Bazy danych, Databases, Polska, Poland, Żywność, Food, Jedzenie, Eating}, }