Filters

Search for: [Abstract = "źnika BoP przedstawiała się następująco\; połowa studentów miała wskaźnik BoP niższy, a połowa wyższy niż 15% \(rozstęp = 71\). Średnia wartość liczby PUW w grupie kobiet i mężczyzn wyniosła 9,92, natomiast ubytki erozyjne występowały u 44,21% badanych. Wśród badanych 11,58% populacji charakteryzowało się CPI 0, 30,53% \- CPI 1 oraz 57,89% \- CPI 2. Nie odnotowano osób z CPI 3 i CPI 4.Wartość wskaźnika API była niższa u kobiet, które codziennie konsumują mięso, ryby, tłuszcze roślinne, i produkty zbożowe, a u mężczyzn, którzy codziennie spożywają surowe warzywa, owoce i produkty zbożowe. Łącznie \(dla kobiet i mężczyzn\) wskaźnik API zależał od częstości spożywania mięsa, ryb, tłuszczy roślinnych, napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Kobiety codziennie konsumujące tłuszcze roślinne, a mężczyźni codziennie jedzący owoce, warzywa i pijący rzadziej niż raz w tygodniu napoje alkoholowe, cechowali się niższym wskaźnikiem BoP. Łącznie u badanych, wskaźnik BoP zależał od spożywania mleka, produktów mlecznych, owoców, warzyw oraz soków. Liczba PUW była niższa u kobiet codziennie jedzących owoce i warzywa, a wyższa u częściej niż raz w tygodniu konsumujących chipsy. W grupie zarówno kobiet i mężczyzn, codzienne spożywanie produktów zbożowych powodowało wzrost wskaźnika PUW. W grupie kobiet obecność ubytków erozyjnych nie zależała od spożycia żadnego z produktów. U mężczyzn codziennie konsum"]

Number of results: 1

items per page

This page uses 'cookies'. More information