Filters
  • Collections
  • File type
  • Content format
  • Author
  • Subject
  • Type
  • Language

Search for: [Abstract = "eniach zaobserwowano istotny wzrost poprawnych odpowiedzi niezależnie od płci i wieku, miejsca zamieszkania, wykształcenia, wykonywanej pracy. Poprawie uległa także wiedza dotycząca wytycznych towarzystw naukowych w zakresie zaleceń dietetycznych. W naszym materiale spożycie warzyw i owoców 5\-6 razy w tygodniu deklarowało odpowiednio tylko 17% i 19,4%. Jedyną istotną różnicę \(p = 0,049\) zanotowana w przypadku spożycia owoców \(3\-4 razy w tygodniu\) na korzyść pracowników w roku pandemii \(18,7% vs. 22,0%\). Wyniki analizy znajomości czynników ryzyka CVD to liczba wymienionych poprawnie czynników ryzyka CVD po szkoleniu stacjonarnym wzrosła jedynie o \+2,0 ± 3,0 a po szkoleniu zdalnym aż o \+6,4 ± 3,7 \(p <0,0001\). Po szkoleniach znajomość objawów zawału serca i udaru mózgu istotnie poprawiła się w każdej badanej grupie. Konieczność wezwania karetki pogotowania ratunkowego deklarowało odpowiednio w MEP, MWR i MEM\: 94,4%, 92,5% i 78,4%. Ograniczenia Program M\-CAPRI nie zakłada powtarzania szkoleń oraz obserwacji odległej \(follow\-up\) i w związku z tym w MEP także nie wykonano badań odległych sprawdzających wiedzę np. po roku i\/lub po kilku latach. W module edukacji pracowników \(MEP\) wystąpiła nadreprezentacja kobiet \(ponad 70%\). W latach 2017\-2019 szkolenia przeprowadzano w zakładach pracy stacjonarnie a w roku pandemii \(2020 r.\) zdalnie. Pomimo zmiany metodyki prowadz"]

Number of results: 1

items per page

This page uses 'cookies'. More information